Michel Brands

architectonisch vormgever

Image

"Mijn ontwerpen zijn helder
en levendig.
Ze doen iets met een ruimte."

Nico Scheepmakerpad 8
4103 VG Culemborg
mobiel: 06 33876652
mail:
Medemaker: Cooperatie van Makers

“Ik ben Michel Brands, architectonisch vormgever.
In mijn ontwerpen ga ik uit van de ruimte zoals ik die aantref. Die wil ik op zo'n manier ordenen dat er iets moois ontstaat dat tegelijk functioneel is. Mijn ontwerpen nemen ruimte in. Maar het bijzondere is dat ik ook ruimte maak, waar eerst geen ruimte was.

Ik ontwerp en bouw kasten, keukens, multifunctionele scheidingswanden, tafels en trappen, en dat allemaal met oog voor detail. Daarbij probeer ik de verschillende functies in één beweging vorm te geven. Een kast of een tafel is nooit zomaar een kast of een tafel; ze hebben vaak meer dan één functie.

Elke opdracht kent een ontwikkeling, is een proces op zich. Het is een boeiende puzzel die er is om opgelost te worden. Dat begint met denken en schetsen achter de tekentafel en de computer, en resulteert in een uitgewerkt ontwerpvoorstel in 3D.

Mijn werk is onconventioneel en verrassend. En beter dan je van tevoren had kunnen bedenken. Het eindresultaat moet een logische oplossing zijn waarbij alle stukjes van de puzzel perfect in elkaar vallen.

Mijn opdrachtgevers zijn particulieren en bedrijven die behalve iets functioneels ook iets moois willen. Een bijzondere oplossing voor een ruimtelijk vraagstuk. Zij kiezen niet voor het instant product, maar geven creativiteit de ruimte. Zij kiezen voor een persoonlijke aanpak en een praktisch en esthetisch verrassend resultaat.”

projecten filmpje studie